lauantai 21. maaliskuuta 2015

Tasokasta katuruokaa tarjolla, Streat Helsinki 16.- 22.3.2015

Minulle maistuu reissullani niin katuruoka kuin fine dining. Kaikissa maissa en kuitenkaan uskalla maistella katuruokaa, ainakaan lentoa edeltävänä päivänä. 

Tänään matkustin katuruuan perässä ihan Helsinkiin saakka, siis täältä maalta Espoosta. 

Helsingissä on tänä viikonloppuna (21.-22.2015) Streat Helsinki EATS tapahtuma. Vielä ehdit siis mukaan maistelemaan katuruokaa. Tarjolla 64 eri keittiötä mm. Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Virosta.  

Mutta nyt seuraa minun päiväni Streat Helsinki tapahtumassa. 

Lähdimme äidin ja Tuijan kanssa kello yhdentoista aikaan kohti Helsinkiä. Tuija on äidin ja minun kaveri, jos ihmettelit, että kuka Tuija oli kanssamme liikenteessä. 

Lueskelin autossa mitä kaikkea ruokaa tapahtumassa oli tarjolla. 


Tarjontaa oli niin paljon, etten millään pystynyt päättämään, mitä haluaisin syödä. 

Aloitimme kierroksen Senaatintorilta. 


Olimme ajoissa liikkeellä, jotta välttyisimme jonottamiselta. 


Mielenkiintoisia kojuja löytyi heti, mutta en osannut oikein päättää mitä söisin. Tuija otti pastramitoastin, joka oli kuulemma hyvän makuinen. 



Jatkoimme kojujen katselua. Kimchiä olisi ollut myös tarjolla, mutta ne jotka ovat lukeneet matkakertomukseni Soulista, tietävät etten ole kimchin ystävä. Tästä kojusta emme siis ostaneet mitään. 


Tässä vaiheessa pieni muistutus. Ota käteistä mukaan, jos menet tapahtumaan. Kaikissa kojuissa ei pysty maksamaan kortilla. 



Ilma oli kauniin aurinkoinen, mutta tuuli oli kylmä. Hanskat olivat tarpeelliset tällä reissulla.  



Nyt löysimme syötävää. Sliderit näyttivät kuvissa eri hyviltä. Slidereita oli tarjolla kahdenlaisia. Lammas Slider, jossa oli mehustettua punakaalia ja minttu jugurttia sekä Hauki-Jokirapu Slider, jossa oli mummon kurkkua ja tillikreemiä. 


Voi kuinka lammas slider oli herkullista. Tämä oli paras ruoka mitä söin tapahtumassa. 


Näitä slidereita on tarjolla Liesikiesin vaunussa. 


Ravintola Sasson edustalla oli tarjolla ostereita. Minä tyydyin vain ihailemaan Tuijan ostereita, itse en uskaltanut maistaa niitä. Tuija sanoi, että osterit olivat hyviä. 


Sasson henkilökunta oli niin mukavaa porukkaa, että antoivat minun istua heidän pöydällä. Kysyin saisinko ottaa heistä kuvan blogiini ja lupa myönnettiin. Sasson kojussa oli muutakin tarjolla kuin pelkkiä ostereita. 


Ostereiden jälkeen oli vuorossa tacot. Äiti tiesi, että tästä vaunusta saisi hyvää meksikolaista ruokaa, sillä hän on käynyt ravintola Patronassa syömässä.  



Otimme kaksi annosta, jotka jaoimme Tuijan kanssa. Toisessa annoksessa oli rullalle käärittyä possua, joissa oli tulisuutta. 


Toinen annos tacoja oli grill beef. 


Tacojen parissa saatoin palata ajatuksissani takaisin Meksikoon. 

Alueelle oli tuotu myös käsienpesupaikka, joka oli mielestäni huisin hyvä juttu. 


Jälkiruuaksi piti käydä vielä ostamassa cupcake Sofiankadulta. 


Tarjolla oli kolme vaihtoehtoa, Death by Chocolate, Red Velvet ja Peanut Butter. 


Minä söin äidin kanssa puoliksi Red Velvetin. Cupcake oli kyllä aika makea juttu, siis kirjaimellisesti. 


Huh, huh, tulipa syötyä, mutta hyvää oli. Kaikista kojuista, joista ostimme ruokaa, saimme hyvää ja tasokasta purtavaa.

Annokset olisi saaneet olla hieman pienempiä ja edullisempia, niin olisi voinut maistella useammasta kojusta.


Ehdit vielä mukaan tähän tapahtumaan, jos et tänään, niin huomenna sunnuntaina 23.3.2015. Kojut ovat auki klo 11- 19. Toivottavasti aurinko paistaa huomennakin!


T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkajuttuja voit lukea klikkaamalla tästä.




2 kommenttia:

  1. Harmittaa niin paljon, että mulla on herkkulakko koska noi Brklyn Bkryn cupcaket on ihan taivaallisia. Varsinkin redveldet. <3 Kävin eilen myös tapahtumassa ja tuli syötyä Tortilla Housen burrito, mutta tänään voisi käydä syömässä tacoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, voimia herkkulakkoon! Onneksi noissa kojussa on paljon muuta hyvää syötävää. -Ape

      Poista